Budowa domu
-
- Przechodzień
- Kontaktowanie:
Re: Budowa domu
My dzięki bogu wyrobiliśmy się przed zimą i dom jest już na wykończeniu – mamy przed sobą dosłownie ostatnie szlify, dobieranie mebli, kolorów ścian itp. Zastanawiamy się nad tym, czy jednej ze scian salonu nie wykleić fototapetą – co o nich myślicie? Szczerze mowiąc obecnie podobają mi się znacznie bardziej, niż zwykle tapety, ale nie wiem, czy to nie chwilowa moda... Najbardziej podobają nam się dwie pierwsze stąd: http://www.ceneo.pl/Tapety_i_fototapety Z góry dzięki za pomoc!
-
- Przechodzień
- Kontaktowanie:
-
- Stały bywalec
- Kontaktowanie:
Sam budujesz - sam decydujesz jakie materiały będą użyte do budowy. Znajomy zrobił
, sam decydował o doborze barwy i rodzaju. Takie są plusy budowania domu sposobem gospodarczym.
, sam decydował o doborze barwy i rodzaju. Takie są plusy budowania domu sposobem gospodarczym.
-
- Stały bywalec
- Kontaktowanie:
Budowa domu jeszcze się u mnie nie rozpoczęła, na razie zbieram środki finansowe i szukam projektu, który mi się spodoba. Ale działkę już mam, na szczęście. Przydała mi się przy poszukiwaniach ta fajna stronka: dzialki-na-sprzedaz, może jeszcze ktoś skorzysta, bo oferty czasem się pojawiają atrakcyjne.
-
- Stały bywalec
- Kontaktowanie:
Prace postępują, obecnie sprawdzam, jakie są domy drewniane parterowe w projektowaniu i budowie i muszę przyznać, że może się skuszę na coś takiego
-
- Przechodzień
- Kontaktowanie:
Chciałam budować dom sama, ale posłuchałam opowieści znajomych, którzy mieli różnego rodzaju przeboje związane z niewywiązywaniem się ekip i uznałam, że lepiej będzie kupić gotową nieruchomość. Wybór padł na - polecam ich nieruchomości, bo naprawdę są wysokiej jakości, przemyślane i mają dobrze zagospodarowaną przestrzeń wokół.
-
- Stały bywalec
- Kontaktowanie:
Ja wole swoje mieszkanie w zacisznej okolicy, nigdy nie myślałam o domu, bo to się wiąże z wieloma problemami i dużym nakładem finansowym.
-
- Stały bywalec
- Kontaktowanie:
Budowa domu to poważna inwestycja i wszystko musi być dobrze dopracowane oraz dopięte na ostatni guzik. Jak już dom powstanie to zostaje kwestia urządzenia. Ja w tym wypadku zawsze patrzę na pewne rzeczy przyszłościowo i na przykład, wybierając dany sprzęt elektroniczny sprawdzam czy nie będzie powodować kolosalnych rachunków za prąd. Warto wcześniej sprawdzić jakie są dzięki czemu można się dowiedzieć, jak zaoszczędzić na rachunkach za energię elektryczną.
-
- Przechodzień
- Kontaktowanie:
Dobry dom to dobrze wykończone ściany, a więc także szpachlowanie, tynkowanie, no i gładzie. Ostatnio z kolegą z http://projektoria.com.pl/szpachlowanie-poznan wykonywaliśmy prace w wypasionym apartamencie i ściany gładkie jak pupa niemowlaka wyszły.
-
- Przechodzień
- Kontaktowanie:
Często bywa tak, że jak już mamy sam dom postawiony, to przychodzi pora na urządzenie podwórka, a wtedy moim zdaniem w grę wchodzi - można wtedy posiłkować się dobrymi ofertami z Internetu, które łączą wysoką jakość wykonania, bezpieczeństwo i dobre ceny. To chyba takie zrównoważone, rozsądne podejście do tematu.
-
- Stały bywalec
- Kontaktowanie:
Podczas budowy domu, warto pomyśleć o uszczelnieniu dachu: te rodzaje membran są dobrze opisane tutaj http://liquidcoatings.pl/content/8-przewodnik , a jak wiadomo dobrze zabezpieczony dach jest gwarancja bezpieczeństwa.
-
- Przechodzień
- Kontaktowanie:
Warto też wziąć pod uwagę automatyzacje pewnych urządzeń takich jak na przykład kocioł centralnego ogrzewania. Najlepsze sterowniki do takich działań znajdziesz w sklepie http://www.gigaom.pl/. Sam kupowałem tam sterowniki PLC właśnie do sterowania kotłem i mogę powiedzieć, że są super jakości!
-
- Częsty gość
- Kontaktowanie:
Podzwoń do znajomych i szukaj z referencjami 

-
- Stały bywalec
- Kontaktowanie:
Jeśli kogoś stać na zbudowanie domu to pewnie się zdecyduje, ale dla tych, którzy szukają czegoś tańszego na rynku to z pewnością mieszkanie jest lepszym rozwiązaniem. Zwłaszcza, jeśli się popatrzy na takie rozwiązania jak oferują deweloperzy tworzący Akacjową Aleję w Radzyminie - blisko stolicy, a ceny znacznie niższe, przy tym standard wysoki. Może warto więc szukać takich ofert i w innych miastach?
-
- Częsty gość
- Kontaktowanie:
Według mnie warto korzystać z usług dobrych firm, na pewno wykonają prace lepiej niż my. Osobiście miałem problem z
bo zalaniu mieszkania i właśnie firma Drypol mi pomogła wygrzebać się z tarapatów !
bo zalaniu mieszkania i właśnie firma Drypol mi pomogła wygrzebać się z tarapatów !
-
- Stały bywalec
- Kontaktowanie:
Firmy tylko z polecenia, inaczej duże ryzyko, że trafimy na fuszerkę.
-
- Stały bywalec
- Kontaktowanie:
Budowa domu to raczej mnie przerasta, nie tylko ze względów finansowych ale takich ogólnych - załatwiania, pilnowania i tak dalej. Lepiej mi chyba kupić mieszkanie, dumam ostatnio nad okolicami Warszawy i przyciągnęła moją uwagę ta inwestycja - . Wygląda dość to interesująco, osiedle Akacjowa Aleja w Radzyminie być może okaże się dobrym miejscem do zamieszkania.
-
- Stały bywalec
- Kontaktowanie:
Tak jak już pisałem to firma z polecenia, albo samemu działamy. Jest sporo poradników na przykład. Przy okazji można sporo zaoszczędzić 

-
- Częsty gość
- Kontaktowanie:
Jeśli planujecie budowę domu lub kupno mieszkania i interesuje was także architektura wnętrz to osobiście polecam dobrej jakości biuro projektowe http://archiweb.pl/3xel-biuro-projektowe,1100/ które pomoże wam idealnie zaprojektować wasze lokum !
-
- Stały bywalec
- Kontaktowanie:
Mieszkanie na Akacjowej Alei w Radzyminie niewątpliwie dla wielu może okazać się atrakcyjnym wyborem. Poza najważniejszym i dość oczywistym czynnikiem jakim jest cena warto też zwrócić uwagę na otoczenie, bo to jednak mniejsza miejscowość. Nie ma takiego tłoku jak na nowych osiedlach w dużych miastach.
Wróć do „HydePark - Rozmaitości”