Czy używacie już LTE i jakie macie prędkosci.

Internet, komputery, gry, multimedia, technologie, gsm itp.
Awatar użytkownika
kris68
Bardzo towarzyski
Posty: 402
Rejestracja: poniedziałek, 28 listopada 2005, 16:36
Lokalizacja: Tam gdzie słońce nie sięga ....Sigma Centauri
Kontaktowanie:

Czy używacie już LTE i jakie macie prędkosci.

Postautor: kris68 » piątek, 1 marca 2013, 21:17

Kupilem jako zapasowe lacze jako uzytkownik wieloletni PLusa mam taniej 17 GB w dzien , 50 GB w nocy
Moja prędkość :

kj
Bardzo towarzyski
Posty: 224
Rejestracja: czwartek, 14 czerwca 2007, 21:42
Kontaktowanie:

Re: Czy używacie już LTE i jakie macie prędkosci.

Postautor: kj » sobota, 2 marca 2013, 01:00

To jeszcze tylko pytanie: co Ci się udało tak naprawdę zmierzyć?

Awatar użytkownika
kris68
Bardzo towarzyski
Posty: 402
Rejestracja: poniedziałek, 28 listopada 2005, 16:36
Lokalizacja: Tam gdzie słońce nie sięga ....Sigma Centauri
Kontaktowanie:

Re: Czy używacie już LTE i jakie macie prędkosci.

Postautor: kris68 » sobota, 2 marca 2013, 02:59

Predkosc ale obrazek wcielo :



-- So mar 02, 2013 2:59 --

A tak od 24 do 8 rano :
kliknijcie na napis obrazek bo nie wiem czemu sie nie pojawia



Uploaded with

ramuh
Bardzo towarzyski
Posty: 496
Rejestracja: czwartek, 14 grudnia 2006, 22:39
Lokalizacja: bochnia
Kontaktowanie:

Re: Czy używacie już LTE i jakie macie prędkosci.

Postautor: ramuh » sobota, 2 marca 2013, 14:19

Krzysiek a ile placisz za te 17gb?? 2 -3 filmy lub gry na xboxa i po 17 gb;/

Awatar użytkownika
kris68
Bardzo towarzyski
Posty: 402
Rejestracja: poniedziałek, 28 listopada 2005, 16:36
Lokalizacja: Tam gdzie słońce nie sięga ....Sigma Centauri
Kontaktowanie:

Re: Czy używacie już LTE i jakie macie prędkosci.

Postautor: kris68 » sobota, 2 marca 2013, 16:33

40 zl przez 23 miesiace bo jeden miesiac za darmo i mam znizke jako dlugoletni klient. Ja wiem czy malo 17 gb w dzien i 50 GB w nocy to masz za noc 2 filmy albo 1 w 720 p. Nie jest najgorzej.

ramuh
Bardzo towarzyski
Posty: 496
Rejestracja: czwartek, 14 grudnia 2006, 22:39
Lokalizacja: bochnia
Kontaktowanie:

Re: Czy używacie już LTE i jakie macie prędkosci.

Postautor: ramuh » sobota, 2 marca 2013, 19:49

to te 17gb to jest dzienny limit ??? nie miesięczny ??

ramuh
Bardzo towarzyski
Posty: 496
Rejestracja: czwartek, 14 grudnia 2006, 22:39
Lokalizacja: bochnia
Kontaktowanie:

Re: Czy używacie już LTE i jakie macie prędkosci.

Postautor: ramuh » sobota, 2 marca 2013, 19:50

to te 17gb to jest dzienny limit ??? nie miesięczny ??

kj
Bardzo towarzyski
Posty: 224
Rejestracja: czwartek, 14 czerwca 2007, 21:42
Kontaktowanie:

Re: Czy używacie już LTE i jakie macie prędkosci.

Postautor: kj » sobota, 2 marca 2013, 19:50

@Kris, nie, nie o to pytałem. Widzę, że zmierzyłeś prędkość między Twoim komputerem a serwerem Komputer Świata (z wynikiem 38/16 mbps), a później z serwerami speedtest.net (z wynikiem 21/13 mbps). Ale nie dość, że widać tutaj dwie różne prędkości, to dalej nie mamy informacji jaka naprawdę jest teoretyczna maksymalna prędkość Twojego łącza ;-).

Awatar użytkownika
kris68
Bardzo towarzyski
Posty: 402
Rejestracja: poniedziałek, 28 listopada 2005, 16:36
Lokalizacja: Tam gdzie słońce nie sięga ....Sigma Centauri
Kontaktowanie:

Re: Czy używacie już LTE i jakie macie prędkosci.

Postautor: kris68 » piątek, 8 marca 2013, 17:16

kj SCIAGALEM FILM MIEDZY 2-3 Gb HD 720P i download był 80 mbit/s a upload 38 mbit/s.
Film sciagło w ciagu minuty. Ale to stosuje jak cos chce miec juz bo nowosc albo zeby do konca miesiaca wykorzystac limit.
Tak wiec DOWN 80 mbit/s
UP koło 40 mbit/s
A wogole traktuje to jako lacze zapasowe - i place taniej niz za iPlusa ktorego mialem tez z limitem tylko 3 gb za 50 zl a tu mam 67 GB za 44 zl i najnowszy i najszybszy w tym momencie modem dostepny w sklepach za 1 zł.

-- Pt mar 08, 2013 17:16 --

Nadajniki LTE na terenie Bochni :


ramuh
Bardzo towarzyski
Posty: 496
Rejestracja: czwartek, 14 grudnia 2006, 22:39
Lokalizacja: bochnia
Kontaktowanie:

Re: Czy używacie już LTE i jakie macie prędkosci.

Postautor: ramuh » piątek, 8 marca 2013, 20:40

krzysiek , odpisz na moj post wyzej :):) dzieki. Jaki to limit :P

Awatar użytkownika
kris68
Bardzo towarzyski
Posty: 402
Rejestracja: poniedziałek, 28 listopada 2005, 16:36
Lokalizacja: Tam gdzie słońce nie sięga ....Sigma Centauri
Kontaktowanie:

Re: Czy używacie już LTE i jakie macie prędkosci.

Postautor: kris68 » czwartek, 28 marca 2013, 05:03

ramuch niestety w sumie 67 miesiecznie 17 w ciagu dni - i 50 w ciagu nocy Gigabajtow - dziennie to kazdy by rezygnowal z kabla. Ja to traktuje jako zastepcze lacze albo jak cos szybko potrzebuje.Moze nie duzo ale zeby zassac kilka ciekawych filmow w nocy w HD wystarczy. Czego oczywiscie nie robie :mrgreen:

-- N mar 10, 2013 22:35 --

Najbardziej mnie wkurza to ze jak mialem iPLUSA ( w sumie mam do czerwca jeszcze ) to mialem za 1,23 gr Kasperski Internet Security najnowsza wersje. Nikt w Plusie ani sprzedawczyni ani konultanci nie poinformowali mnie ze ten sam KIS 2013 przysługuje mi przy kupnie modemu LTE. Tak jakby to ukrywali. Z ciekawosci przegladalem dzis ulotke i pisze ze to dalej przysługuje kazdemu. Tak wiec zadzwonilem do BOA Plusa i wprost musialem goscia przyprzec do muru bo mieszal ze mi sie nie bardzo nalezy - wystarczy na numer 7172 wysłac sms duzymi literami hasło IPLUS - to otrzymujemy na kolejne dwa lata abonament Kasperskiego. Przyjmujac ze program na dwa lata jak pisza kosztuje 270 zł to wychodzi z tego , bo mam jeden abonament darmowy 7 miesiecy mam tak jakby abonamentu LTE za darmo czyli płace tylko za 17 miesiecy. Bo i tak korzystam z KIS od lat legalnego. w sumie starego mam 200 dni jeszcze to daje w sumie 900 dni Kasperskiego. A na ulotce wszystko napisane malymi literkami na ostatniej stronie. Żeby nikt nie zauważył. Żenada normalnie.

-- N mar 10, 2013 23:03 --

ramuch a ze chyba jestem w czepku urodzony to mam dwa nadajniki LTE koło siebie - jednen na Nowym Świecie - który widze z balkonu, ok 300 metrow i drugi na kominie kotłowni to okoo 400 metrow. Podczas gdy czytam ze np. w takiej Łodzi sa dwa nadajniki LTE - zreszta nadajniki LTE pokrywaja sie z nadajnikami Aero 2 bo to ta sama siec Solorza z Polsatu. Zeby bylo smieszniej musi bodajrze pokrycie kraju siecia LTE miec 90 % a to jednak kosztuje i idzie mu jak po grudzie. Tak wiec wyglada ze Aero2 choc wolne 0,5/0,5 mb bedzie dzialac do 2019 roku jak przewiduja. Tak wiec
ramuch opłaca ci sie wysłac to co napisalem , zaplacic 25 zl -teraz szybciej przysylaja karty - nawet nie trzeba czekac miesiaca. Pzostaje ci kupic jeszcze modem - sugeruje w Playu na karte zestaw z modemem Huawei E 3131 za 129 zl - podlaczasz po prostu modem z karta i wpisujesz w nazwie profilu darmowy i to wszystko. Mam tem modem smiga niezle chociaz mam tez Huawei E 173 u-2 ktory zawsze mozna kupic w Galerii Rondo u chłopakow z komórkami zawsze maja jakis jeden nieuzywany model - co prawda cena troche drozsza bo zaplaciłem 170 zl i niby nie spełnia class 10 tylko 8 ale tego nikt nie sprawdza i jest szybszy od E 3131 - ale to juz twoj wybór - ja potrzebowalem do iPlusa wiec nie mialem wyboru.. W kazdym razie gdy jest pad kablowego neta - moment i mam albo wolny z Aero 2 lub szybki LTE zalezy do czego mi potrzebne.Tak ze ramuch Zycze cu z calego serca mimo ze trzeba zalatwiac listownie ( list polecony za potwierdzeniem odbioru - pamietaj !!!) Aero 2 bo nie da sie juz w salonach Sferii -załatwiać - chyba ze ktos jedzie do Warszawy to z twoim dowodem i upowznieniem i kwitkami ze zapłaciles te 25 zl dostaniesz karte na miejscu. Naprawde warto - choc ludzie nie wiem czemu wyczuwaja w tym jakis przekret. Ja czesto wykorzystuje Aero 2 w tablecie np.- wolno ale chodzi. No i jestes mobilny. I zeby bylo smieszniej w wiekszych miastach co jednak nie jest reguła gorzej łapie LTE ale ci sie przelacza na 3 G ze wzgledu na wiezowce i inne przeszkody i malo nadajników sic!!

-- Śr mar 20, 2013 4:06 --



-- Pn mar 25, 2013 20:21 --

A to moj wynik z teraz tj.25.03.13 z godziny : 20:05 wiec przekazniki sa pewno troche przeciazone.



-- Cz mar 28, 2013 5:03 --


Awatar użytkownika
Champi
Bardzo towarzyski
Posty: 477
Rejestracja: piątek, 18 stycznia 2008, 21:44
Lokalizacja: Raz tu, raz tam.
Kontaktowanie:

Re: Czy używacie już LTE i jakie macie prędkosci.

Postautor: Champi » wtorek, 16 kwietnia 2013, 20:08

Nieźle. Mam nadzieje że takie prędkości się będą utrzymywać nawet jak będzie więcej użytkowników.

sylwucha21
Przechodzień
Posty: 9
Rejestracja: wtorek, 20 września 2016, 14:05

Re: Czy używacie już LTE i jakie macie prędkosci.

Postautor: sylwucha21 » czwartek, 22 września 2016, 12:55

to jest limit miesięczny ale pula jego w dzien masz 17 a 50 w nocy czyli procentowo jak pobierzesz 16 gb w nocy to będziesz mieć około 11 gb do pobrania w dzień

--

necron217
Przechodzień
Posty: 4
Rejestracja: środa, 14 grudnia 2016, 12:59
Kontaktowanie:

Re: Czy używacie już LTE i jakie macie prędkosci.

Postautor: necron217 » środa, 14 grudnia 2016, 13:02

Ja korzystam z LTE Orange i internet działa bardzo fajnie za ich pośrednictwem, ale szczegółowej prędkości nie miałem okazji mierzyć.

Awatar użytkownika
kris68
Bardzo towarzyski
Posty: 402
Rejestracja: poniedziałek, 28 listopada 2005, 16:36
Lokalizacja: Tam gdzie słońce nie sięga ....Sigma Centauri
Kontaktowanie:

Re: Czy używacie już LTE i jakie macie prędkosci.

Postautor: kris68 » czwartek, 9 lutego 2017, 21:36

Niestety ze wzgledu na coraz wiekszą ilosć uzytkowników LTE PLUSA w Bochni mimo tego ze mam 300 metrów od obu nadajników prędkosc spadła do 5/10 Mb/s.I jeszcze ten limit. Ale cóż jestem od nich uzalezniony bo wziałem w PLUSIE komputer na raty bo stary laptop sie spalił a nie było mnie stać na nowy. Tak że LTE PLUSA traktuje jako łacze wyjatkowo zapasowe gdyby w kablówce byla jakas awaria - o sciaganiu czegokolwiek nie ma mowy tylko przegladac internet - a glówne łacze to z kablówki Multimedii 65/3 Mb/s. W ciagu dwóch miesiecy maja wprowadzic podobno łacze 120/10 Mb/s za 79,90 teraz za 65/3 place 49,90 no i do tego mam jeszcze HBO GO na razie przez 2 miesiace za darmo a potem za 29,90. Internetia odpada bo nie zapewniaja nawet stabilnego łacza 20 Mb/s a cena jaka płace za 65/3 w multimedi a z kolei łącza telekomunikacji sa tak stare ze max co mi zaproponowali to 20 Mb/s. Tak ze trzeba sie trzymac kablówki Multimedii bo oni zapewniaja stabilne łacze za przyzwoita cene. Awarie w ciagu roku mozna policzyc na palcach jednej reki a i tak nie trwaja dłuzej niz 2-3 godziny.Szkoda że to LTE Plusa tak padło bo było fajne łacze. Kolega ma z kolei LTE Polsatu i osiaga 70/ 30 Mb/s w Damienicach. Nie rozumiem czemu Plus ze swoim LTE nie stara sie o dalszy rozwój infrastruktury tylko sprzedaje nowe modemy LTE - uzytkowników przybywa a predkości coraz gorsze.

Awatar użytkownika
kris68
Bardzo towarzyski
Posty: 402
Rejestracja: poniedziałek, 28 listopada 2005, 16:36
Lokalizacja: Tam gdzie słońce nie sięga ....Sigma Centauri
Kontaktowanie:

Re: Czy używacie już LTE i jakie macie prędkosci.

Postautor: kris68 » wtorek, 14 lutego 2017, 11:29

Teraz mam tyle :

Gdzie tu 150/50 Mbit/s. Naciagaja ludzi jak cho....a.

Awatar użytkownika
kris68
Bardzo towarzyski
Posty: 402
Rejestracja: poniedziałek, 28 listopada 2005, 16:36
Lokalizacja: Tam gdzie słońce nie sięga ....Sigma Centauri
Kontaktowanie:

Re: Czy używacie już LTE i jakie macie prędkosci.

Postautor: kris68 » piątek, 31 marca 2017, 13:52

Obecna prędkosc z godziny 14 to ;

Wróć do „Informatyka, multimedia”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość