internet ŚWIATŁOWODOWY w powiecie bocheńskim

Internet, komputery, gry, multimedia, technologie, gsm itp.
xplodemati
Przechodzień
Posty: 1
Rejestracja: piątek, 18 listopada 2016, 17:03
Kontaktowanie:

Re: internet ŚWIATŁOWODOWY w powiecie bocheńskim

Postautor: xplodemati » piątek, 18 listopada 2016, 17:08

Witam, kiedy mogę spodziewać się światłowodów w miejscowości Łapczyca, póki co jedyny i korzystny internet to 20mb/s z neostrady, ale spójrzmy prawdzie w oczy ten internet jest do kitu, ciągle jakieś problemy. Proszę o szybką odpowiedź.

tomekwolski
Przechodzień
Posty: 22
Rejestracja: czwartek, 7 kwietnia 2016, 14:19
Kontaktowanie:

Re: internet ŚWIATŁOWODOWY w powiecie bocheńskim

Postautor: tomekwolski » piątek, 23 grudnia 2016, 08:48

Internet to jedno ale trzeba również pamiętać o wysokiej jakości urządzeniach sieciowych. Ja na potrzeby własnej działalności musiałem pomyśleć o nowoczesnych urządzeniach sieciowych i jeśli ktoś potrzebuje to tą firmę śmiało polecam w tych kwestiach: http://www.tritechnet.pl/kontakt

Awatar użytkownika
kris68
Bardzo towarzyski
Posty: 389
Rejestracja: poniedziałek, 28 listopada 2005, 16:36
Lokalizacja: Tam gdzie słońce nie sięga ....Sigma Centauri
Kontaktowanie:

Re: internet ŚWIATŁOWODOWY w powiecie bocheńskim

Postautor: kris68 » piątek, 23 grudnia 2016, 10:34

@ xplodemati chyba jednak poczekasz na tą Łapczycę bo im sie nie spieszy. Nie ma to jak mieszkac na osiedlu i miec neta z kablówki. Jak byłem w dawnym Igloonecie to za łacze 30 Mb/s płaciłem 115 złotych, a teraz ich nastepca Netia chodzi bardzo ciulowo. Ja za internet 65/3 Mb płacę dokładnie 47,15 zł.
Obrazek
I to nie ma różnicy czy jest godzina 12 w południe , 24:00, czy tez godzina powrotu ludzi ze szkoły i z pracy. Prędkość jest cały czas taka sama aż sie przyjemnie pracuje.
A w razie awarii Multimedii mam modem LTE z limitem 50 GB i prędkoscią 150 Mb/s choc na tym rzadko tyle uzyskuje. Ale musiałem to wziaść bo mi się poprzedni komputer spalił i nie stać mnie było na nowy wiec kupiłem w PLUSIE laptopa HP i modem LTE a właściwie dostałem za darmo bo przy odbiorze nie musiałem nic płacić dopiero za miesiąc w pierwszym rachunku.

Pulpit
Przechodzień
Posty: 4
Rejestracja: piątek, 11 listopada 2016, 10:17
Kontaktowanie:

Re: internet ŚWIATŁOWODOWY w powiecie bocheńskim

Postautor: Pulpit » piątek, 23 grudnia 2016, 18:58

Dla porówniania:

Obrazek

Awatar użytkownika
kris68
Bardzo towarzyski
Posty: 389
Rejestracja: poniedziałek, 28 listopada 2005, 16:36
Lokalizacja: Tam gdzie słońce nie sięga ....Sigma Centauri
Kontaktowanie:

Re: internet ŚWIATŁOWODOWY w powiecie bocheńskim

Postautor: kris68 » piątek, 23 grudnia 2016, 19:08

@Pulpit-szybkość niezła ile płacisz za to i w jakiej firmie? Jestem ciekawy moze to wybiore jako nastepne rozwiązanie jak mi sie umowa skończy i sie będzie opłacało.
Chociaż szczerze ci powiem ze wystarczy mi to co mam za ta cenę - film HD mam na dysku w 15-20 minut , no i płace czterdziesci parę złotych.

Pulpit
Przechodzień
Posty: 4
Rejestracja: piątek, 11 listopada 2016, 10:17
Kontaktowanie:

Re: internet ŚWIATŁOWODOWY w powiecie bocheńskim

Postautor: Pulpit » poniedziałek, 26 grudnia 2016, 20:28

Bestconnect, 59zł miesięcznie i 100zł montaż z routerem, tyle że ten router wiadomo niska półka z portami 100Mb/s, także router użytkuje swój. Ten światłowód to jedyne co u mnie wchodzi w grę na wiosce, bo Multimedia ze względu na kiepskie "kable" oferuje max 6Mb/s i czasem potrafiło wywalić czy łapać synchronizację na niższą prędkość np 4Mb/s :|

kalimata
Stały bywalec
Posty: 107
Rejestracja: czwartek, 2 grudnia 2010, 18:18
Kontaktowanie:

Re: internet ŚWIATŁOWODOWY w powiecie bocheńskim

Postautor: kalimata » piątek, 30 grudnia 2016, 23:06

Ktoś ma na tym internecie problemy z grami online tak jak ja ? Bo nie da się grać czy to w FIFE czy to w Battlefield na tym internecie, cały czas lagi, przycinki w ww grach. Na internecie z sieci komórkowej albo na Neostradzie na tym samym sprzęcie działa super wszystko dobrze. Do nich nie ma ci pisać bo dostaję cały czas odpowiedz że światłowody działają prawidłowo i całuj ich w gdzieś.
Nie znam struktury tej sieci ale o ile szybkość jest ok o tyle jakość to porażka.

Ktoś coś?

Pulpit
Przechodzień
Posty: 4
Rejestracja: piątek, 11 listopada 2016, 10:17
Kontaktowanie:

Re: internet ŚWIATŁOWODOWY w powiecie bocheńskim

Postautor: Pulpit » sobota, 31 grudnia 2016, 14:49

U mnie kiedyś przez 2/3 dni był problem ze stratami pakietów do serwerów zagranicznych, w csgo Loss na poziomie 20-40%, w Battlefield 1 było czuć laga, oprócz tego cały czas wszystko działa ok. Wtedy mógł być to problem z jakimś węzłem za granicą coś jak w Orange z Telia.net.

kalimata
Stały bywalec
Posty: 107
Rejestracja: czwartek, 2 grudnia 2010, 18:18
Kontaktowanie:

Re: internet ŚWIATŁOWODOWY w powiecie bocheńskim

Postautor: kalimata » czwartek, 5 stycznia 2017, 21:56

W BF1 na przykład da się grać ale czuć że jest nie tak jak powinno być, za to FIFA jest od dwóch tygodni jest całkowicie niegrywalna, muszę sprawdzić u kogoś z tym netem czy jest tak samo ale jak wszyscy mają tak samo to masakra. Postaram się wrzucić film jak to wygląda.

bestconnect
Częsty gość
Posty: 34
Rejestracja: sobota, 11 lutego 2012, 12:29
Kontaktowanie:

Re: internet ŚWIATŁOWODOWY w powiecie bocheńskim

Postautor: bestconnect » czwartek, 12 stycznia 2017, 19:56

kris68 pisze:@ xplodemati chyba jednak poczekasz na tą Łapczycę bo im sie nie spieszy.


Wychodzimy naprzeciw klientowi i obecnie usługa w miejscowości Łapczyca oraz Pogwizdów jest uruchomiona.
Przez kilka miesięcy w Łapczycy będzie obowiązywał specjalny cennik, gratisy oraz opłaty instalacyjne!
Po szczegóły proszę o kontakt z biurem bestconnect.

Awatar użytkownika
renowacja
Bardzo towarzyski
Posty: 282
Rejestracja: wtorek, 16 marca 2010, 18:30
Kontaktowanie:

Re: internet ŚWIATŁOWODOWY w powiecie bocheńskim

Postautor: renowacja » piątek, 13 stycznia 2017, 18:33

Wasz internet to jest KPINA i porażka , w tygodniu jakoś chodzi ( marnie bo marnie ale chodzi ) w weekendy i świet ato jest DNO DNO DNO , ,Jestem klientem od kilku miesięcy i żałuje . Tragedia . ODRADZAM . Zeby filmiku na YT się nie dało oglądnąć, WSTYD


Internet miał być 10 lub więcej mega a to wynik z teraz i tak działa zazwyczaj :)

PORAŻKA test robiło 3 minuty heheh
result/5964397971]Obrazek[/URL]

Wróć do „Informatyka, multimedia”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości