Nauka Jazdy nielegalne OSK

Dyskusje o szeroko pojętej problematyce dotyczącej wszystkiego, co związane z motoryzacją...
JFK
Przechodzień

Nauka Jazdy nielegalne OSK

Postprzez JFK » poniedziałek, 5 lipca 2010, 10:01

W okresie wakacyjnym wiele osób decyduje się na zrobienie prawa jazdy. UWAGA na ośrodki szkolenia działające nielegalnie w naszym powiecie. Są ośrodki z innych miast np. LIDER, QATTRO z Nowego Sącza, T...., DRIVER SCHOOL z Brzeska, KROKUS z Krakowa. Nie posiadaja zezwolenia - wpisu do rejestru w naszym Starostwie więc prowadzą szkolenie niezgodnie z przepisami ustawy i szkoleniu i egzaminowaniu. Jak ich rozpoznać - nie mają ośrodka w naszym powiecie, wykłady prowadzą w wynajętych salach szkół lub świetlicach. Niektórzy działają jako podwykonawcy co jest nielegalnym działaniem. Przez Bocheńskie Ośrodki Szkolenia została złożona skarga do Starosty i Urzędu Marszałkowskiego o wszczęcie postepowania prokuratorskiego. Ostrzegamy wszystkich aby nie stali sie ofiarami tych ośrodków. W Łodzi kilkaset osób straciło prawo jazdy (po zdaniu egzaminu) gdy okazało się, że odbyli kurs w ośrodku bez zezwolenia
Ostatnio edytowano wtorek, 6 lipca 2010, 09:22 przez JFK, łącznie edytowano 2 razy

WłóczyKij
Przechodzień

Re: Nauka Jazdy nielegalne OSK

Postprzez WłóczyKij » poniedziałek, 5 lipca 2010, 14:30

...... Bodajże z Nowego Wiśnicza ?
Czy ta informacja jest aby na pewno wiarygodna.

ALUTKA
Stały bywalec

Postprzez ALUTKA » poniedziałek, 5 lipca 2010, 22:15

Może się Pan w końcu przyzna w jakim ośrodku jest Pan instruktorem.

b00chnianin
Przechodzień

Postprzez b00chnianin » poniedziałek, 5 lipca 2010, 23:27

Alutka, może troszkę zbyt ostro od razu podchodzisz do sprawy. Też kiedyś słyszałem o tym, że ludzie tracili prawo jazdy. Myślę, że jeśli JFK byłby instruktorem, najeżdzałby na ośrodki bocheńskie, które są rzeczywistą konkurencją, a nie jakieś małe szkółki z Wiśnicza czy z kądś tam :)

adax
Stały bywalec

Postprzez adax » wtorek, 6 lipca 2010, 07:40

Niniejszym podaje się do publicznej wiadomości że w/w OSK "Samochodzik" http://www.samo-chodzik.pl Pana Rafała S. Posiada wszystkie wymagane prawem zezwolenia. Informacje zamieszczone przez autora wątku JFK noszą znamiona nieuczciwej walki z tańszą, młodą i dynamiczną konkurencją.
Ostatnio edytowano wtorek, 6 lipca 2010, 10:53 przez adax, łącznie edytowano 1 raz

JFK
Przechodzień

Postprzez JFK » wtorek, 6 lipca 2010, 09:09

tak zwracam honor SAMOCHODZIK ma zezwolenie ale tylko na kat B (sprawdzone w wydziale komunikacji) natomiast na A nie mają zezwolenia a na plakatach podają kat. A i B, a plac manewrowy z tego co wiem jest w Krakowie natomiast wykłady w sali gimnazjum w Bochni. Gdzie jest biuro i zapisy ??? bo podają tylko stronę www. Powodzenia wszystkim. poprawiłem post tytułowy. Każdy może uzyskać informacje na temat czy ośrodek jest wpisany do rejestru w Wydziale Komunikacji Starostwa Powiatowego w Bochni. Ludzie czytajcie i pytajcie. Jezeli na plakatach, reklamach jest adres siedziby ośrodka z poza naszego powiatu to możliwe że nie ma zezwolenia (trzeba sprawdzić), dzwońcie i pytajcie gdzie będą wykłady, gdzie plac i gdzie w końcu jest ten ośrodek - idźcie i sprawdzajcie bo potem będzie za późno. stare przysłowie "co tanio - to drogo"

Buu
Częsty gość

Postprzez Buu » wtorek, 6 lipca 2010, 10:23

Zamiast chodzenia , wydzwaniania, wypytywania nie lepiej iść do Osrodków znanych z dawien dawna takie jak LOK ,LUZ, AUTO-MOTO, SZOFER itd może i troche bedzie drożej ale jest pewne i bez jakich kolwiek kłopotów.

adax
Stały bywalec

Postprzez adax » wtorek, 6 lipca 2010, 10:28

Mi wiadomo o dwóch biurach w miejscu zamieszkania właściciela OSK Samochodzik i na ul Kowalskiej nieodpdal Pomnika gen Okulickiego.

Nie każdy ma na koncie sto tysięcy czy milion złotych lub mieszka w Bochni gdzie może przeznaczyć część swojego domu na działalność gospodarczą.

Wszystko kosztuje jak wiemy nowe samochody, oprzyrządowanie czy wynajęcie sali. To że teraz ktoś prowadzi szkolenie w wynajętej sali szkoły nie znaczy to ze jest gorszy od tego kto reklamuje się ze posiada klimatyzowaną salę wykładową.

Warto tutaj zaznaczyć że osoby prowadzace szkolenie nauki jazdy powinny mieć ukończony kurs instruktora zakończony egzaminem Pan Rafał jest bdb kierowcą i muzykalnym, Pan Przemek świeżo upieczony instruktor nauki jazdy kat A mknie przez mroczne uliczki jednak zawsze opanowany i fachowy.

Ponadto cała kadra posiada wykształcenie wyższe, które daje im wiedzę jak pracować nawet z trudnymi osobami, jak nauczyć ich właściwego zachowania na polskich drogach.

Pana Rafała poznałem lata temu gdy na próbach orkiestry "wymiatał" na saksofonie.
Znamy się do dziś i mogę powiedzieć ze to uczciwy ,i bardzo cierpliwy człowiek bardzo uzdolniony w wielu dziedzinach także muzykalnie którego można spotkać na wielu imprezach w okolicy jak i innych miastach np w Krakowie.

Nie ujawniając czym się zajmuje powiem tylko ze lepiej jest być z nim niż przeciwko niemu bo życie jest różne i może się okazać że spotka się Pan z nim kiedyś i bardzo bedzie chciał mieć go Pan przy sobie za przyjaciela nic więcej nie powiem Rafał przepraszam jak coś za dużo powiedziałem to kontakt znasz.
Ostatnio edytowano wtorek, 6 lipca 2010, 10:49 przez adax, łącznie edytowano 1 raz

WłóczyKij
Przechodzień

Postprzez WłóczyKij » wtorek, 6 lipca 2010, 10:38

A ktoś wie coś na temat, tej szkoły jazdy T..... .
Mój znajomy właśnie zaczął tam prawo jazdy robić, i szczerze mówiąc ta informacja trochę mnie przestraszyła .

atka
Przechodzień

Postprzez atka » wtorek, 27 lipca 2010, 00:52

JFK - chyba Ci się coś w głowie pomieszało. Jakie nielegalne szkolenia? My prowadzimy szkołę w Brzesku i możemy szkolić kursantów nawet z Gdańska, jeśli tylko chcemy, ponieważ jak dobrze wiesz (a próbujesz wprowadzić w błąd niektórych niepoinformowanych) coś takiego jak pozyskiwanie kursantów z powiatu bocheńskiego i różnych innych nie jest zabronione prawnie.
Dobrym przykładem mogłoby być robienie prawa jazdy na przykład na wczasach, co często się zdarza.
Jeśli chcesz się dowiedzieć od profesjonalistów jak pozyskiwać klientów i jak ich szkolić, aby osiągali naprawdę dobre wyniki na egzaminach, to zadzwoń do naszego biura i skontultuj się z nami - chętnie pomożemy! :mrgreen:
Pozdrawiam,
Driver School, Brzesko :)

JFK
Przechodzień

Postprzez JFK » wtorek, 27 lipca 2010, 08:56

Szanowny Panie z Driver School dał pan popis profesjonalizmu parkując przyczepę z reklamą na przejściu dla pieszych co ładnie opisali brzescy forumowicze. Aby szkolić w powiecie bocheńskim należy uzyskać wpis do rejestru w starostwie w tutejszym powiecie (jak w każdym, w którym prowadzi sie działalność). Małopolskie Centrum Kształcenia Kierowców Driver School ....ooo jak to brzmi - ta nazwa ośrodka was nie przerasta....na dobrą opinię pracuje się latami a nie smojami bojami. powodzenia

atka
Przechodzień

Postprzez atka » czwartek, 29 lipca 2010, 22:25

Szanowny Panie Dżej Ef Kej! :mrgreen:
Jak już wcześniej pisałem - szkolenia w naszej szkole prowadzone są w Brzesku, nie w Bochni, co według prawa jest legalne, dlatego też proszę czytać ze zrozumieniem posty napisane przeze mnie.

O profesjonaliźmie niech świadczy to, że coraz więcej naszych kursantów przychodzi z powiatu bocheńskiego - jak Pan myśli dlaczego? ;-) może większość z nich to Pańscy potencjalni klienci i stąd ta frustracja? :shock:

Co do dalszej dyskusji to nie widzę powodu, by ją prowadzić, ponieważ nie zamierzam wymieniać poglądów z anonimową osobą, jeśli natomiast ma Pan ochotę się ujawnić to zapraszam do nas, do biura, w godzinach otwarcia. 8)

Odnośnie przyczepy z reklamą - była zaparkowana prawidłowo, gdyby było źle to proszę podesłać jakąś fotkę.

Aa, i na koniec - co do naszej nazwy - nie przerasta nas, a poprawnie brzmi Małopolskie Centrum SZKOLENIA Kierowców, Driver School :P

ramuh
Bardzo towarzyski

Postprzez ramuh » piątek, 30 lipca 2010, 12:23

http://www.bochnianin.pl/8055_nieuczciwy_werbunek_do_szkoly_jazdy.htmlktos staje na glowie by zniszczyc konkurencje -- jesli to prawda z tymi oskarzeniami to poczekajmy na finał a jesli wszystko okaze sie wstretnym niszczeniem reputacji innej firmy to autor tej afery powinien za to odpowiedziec.,..

roger
Stały bywalec

Postprzez roger » piątek, 30 lipca 2010, 14:32

Pan JFK poskarżył się do Starostwa :-)

ramuh
Bardzo towarzyski

Postprzez ramuh » piątek, 30 lipca 2010, 15:36

a jaka szkole prowadzi pan jfk ?? moze jego szkolenia poddamy ocenie ..

ALUTKA
Stały bywalec

Postprzez ALUTKA » piątek, 30 lipca 2010, 16:13

Pan JFK już kiedyś zabierał głos na forum i wychwalał swoje umiejetności instruktorskie. Szkoda że nie ma odwagi pochwalić się jaką "dobrą szkołę" reprezentuje.

Agi
Bardzo towarzyski

Postprzez Agi » czwartek, 5 sierpnia 2010, 14:48

Chciałam tylko przypomnieć że internet nie jest anonimowy, wiec gdy ktoś pisze nieprawdę może spodziewać się sprawy w sądzie. Dlatego uważajcie co piszecie i piszcie tylko wiarygodne rzeczy.
Pozdrawiam

KillZone
Częsty gość

Postprzez KillZone » piątek, 6 sierpnia 2010, 00:06

dla mnie wszystkie osk są OK ale i tak polecam AUTO -MIS :P

Powrót do Motoryzacja