Słucha ktoś punk rocka??

Gdzie na imprezę? Koncerty, wydarzenia plenerowe, wystawy, wernisaże. Jak zagospodarować wolne chwile?
valachi
Przechodzień

Słucha ktoś punk rocka??

Postprzez valachi » sobota, 31 lipca 2010, 17:02

Siema. Mam pytanie czy ktoś w naszej mieścinie słucha punk rocka? A może są zadeklarowani punkowcy? :twisted:

RafalOg7uiOL
Częsty gość

Re: Słucha ktoś punk rocka??

Postprzez RafalOg7uiOL » sobota, 31 lipca 2010, 18:43

Punkowcy ..... to dzis zdewaulowana subkultura , ktora nie ma racji bytu w obecnych czasach. Strasznie rozbawil mnie kiedys nastolatek w irokezem , bluzie pistolsow i glanach popijajacy bez krepowania pepsi z puszki. To za prawde byl wyraz "nietegiego" buntu ;>

Choc przyznam , ze jest jeden taki , co jest prawdziwym punkiem , choc irokez jego glowy nie zdobi - niejaki Bartek K. :)

Baśśśka
Przechodzień

Postprzez Baśśśka » sobota, 31 lipca 2010, 19:55

Ja słucham ;]

Zoke
Bardzo towarzyski

Ostrzeżenia: 3
3

Postprzez Zoke » sobota, 31 lipca 2010, 20:18

Obecny! ( nie, żebym dał się pokroić ) :)

RafalOg7uiOL
Częsty gość

Postprzez RafalOg7uiOL » sobota, 31 lipca 2010, 20:46

Kwintesencja ... hymn tamtego pokolenia :D

"Jestem inny mamo, tato
Czy dostanę w mordę za to?
Mózg mam jakiś opuchnięty
Jestem chyba [cenzura!]ęty"

http://www.youtube.com/watch?v=7i27IoDMqqE

Zoke
Bardzo towarzyski

3

Postprzez Zoke » sobota, 31 lipca 2010, 21:38

Wójciu RafalOg7uiOL, czy chodziło Ci o "tego" punk rocka?! Z Bartkiem K. pijałem z pasją dżample pod "Talizmanem". Jemu się nie udało i taki status quo. Punkowcem można być w krawacie i w służbowym samochodzie ( w tygodniu. Później sandał do spodu:) i nadchodzi poniedziałek ). Nie, żebym był punkiem, ale tę muzę lubię posłuchać. Tylko tyle.

daraja_wahusz
Stały bywalec

Ostrzeżenia: 1

Postprzez daraja_wahusz » sobota, 31 lipca 2010, 21:48

i ja ,kiedys zawsze w trakcie jazdy samochodem ale teraz ciezko w trakcie jazdy bo tel przeszkadza :D :D :D /Ga-Ga ,Dezerter KSU

Kiyomi
Przechodzień

Postprzez Kiyomi » sobota, 31 lipca 2010, 22:56

Melduje się na rozkaz! ^^

valachi
Przechodzień

Postprzez valachi » sobota, 31 lipca 2010, 23:10

Punkowcy ..... to dzis zdewaulowana subkultura , ktora nie ma racji bytu w obecnych czasach. Strasznie rozbawil mnie kiedys nastolatek w irokezem , bluzie pistolsow i glanach popijajacy bez krepowania pepsi z puszki. To za prawde byl wyraz "nietegiego" buntu ;>

Od czegoś trzeba zacząć :) . Potem taki pójdzie na jakiś porządny koncert punkowy i pozna naprawdę na czym to polega, albo wyrośnie. :)

Zresztą dzisiaj jest mnóstwo odłamów punka nie tylko pod względem muzycznym. Ale uważam że street punk lub Oi! są jednak teraz najbliżej pierwotnemu punkowi.

Zoke
Bardzo towarzyski

3

Postprzez Zoke » niedziela, 1 sierpnia 2010, 00:09

Skąd wziąłeś street punk! Oi!? :?:

valachi
Przechodzień

Postprzez valachi » niedziela, 1 sierpnia 2010, 00:29

Skąd wziąłeś street punk! Oi!? :?:

Nie rozumiem pytania.

Zoke
Bardzo towarzyski

3

Postprzez Zoke » niedziela, 1 sierpnia 2010, 01:05

Oi i punk?! Jesteś delikatnie wkurwiający brachu valachi. Popelentaj się byku! Sprawdź wytrzymałość chrząstki nosowej, "podemostrój" swoje przekonania, a później wróć.

valachi
Przechodzień

Postprzez valachi » niedziela, 1 sierpnia 2010, 01:27

Oi! to odpowiedź na to co zmieniał się punk rock pod koniec lat 70 i w latach 80. Komercjalizował się i zmienił się w new wave. Jednak była jeszcze grupa ludzi którzy chcieli prawdziwego punka i odrzucili new wave całkowicie i zaczęli grać Oi! wzorując się na zresztą na innych zespołach street punkowych takich jak Cock Sparrer (notabene zespół powstał zanim Sex Pistols) czy Cockney Rejects. W USA natomiast powstał hardcore który też był odpowiedzią na new wave. Street punk jest jak najbardziej częścią historii punka. Domyślam się jednak że chodzi Ci o polityczne konotacje tego gatunku. Tak naprawdę jest tylko garstka zespołów które bawią się w politykę i te zespoły jeśli są już zadeklarowane to politycznie to nie grają Oi! tylko RAC, a swoją muzykę określają jako rock tożsamościowy który ma mało wspólnego z Oi! i punkiem. Domyślam się również że chodzi Ci o ruch skinhead który też słucha Oi! (co więcej odrodził się wraz z powstaniem Oi!). Powiem że większość skinheadów obecnie jest apolityczna, prawdziwi skinheadzi nie mają nic wspólnego z nazistowskim gównem i nazywamy tych debili bonheadami (czyli tępaki). Sam jestem skinheadem i wiem coś na ten temat.

Adrian
Przechodzień

Postprzez Adrian » niedziela, 1 sierpnia 2010, 01:54

PUNKS NOT DEAD ---:-)

lukasik
Bardzo towarzyski

Ostrzeżenia: 1

Postprzez lukasik » niedziela, 1 sierpnia 2010, 05:41

http://www.youtube.com/watch?v=vObkOjWLbss

glany ,pasiaki i bluza z kapturem czekają na dobre czasy hehe

RafalOg7uiOL
Częsty gość

Postprzez RafalOg7uiOL » niedziela, 1 sierpnia 2010, 09:09

Zoke napisał(a): Punkowcem można być w krawacie i w służbowym samochodzie ( w tygodniu. Później sandał do spodu:) i nadchodzi poniedziałek ). Nie, żebym był punkiem, ale tę muzę lubię posłuchać. Tylko tyle.

No wlasnie troche sie nie zgadzam , punk to imho filozofia buntu przeciwko zastanej rzeczywsistosci i porzadku swiata , styl zycia i bycia ... wyniszczajacy i owszem. Jakos z krawatem mu nie podrodze zupelnie ...
Sluchanie z czlowieka punka nie czyni - bo wtedy sam przy swoim sentymencie do martwych kenedysow , misfitsow tudziez polskich klasykow punkiem winieniem sie czuc .... nijak mi do tej idei obecnie , ni w przszlosci mnie nie fascynowala. ( w mlodosci gdy czlowiek zdzieral chelmkowskie glany bylem bardziej "zawszony" niz "brudny" ). Podbnie zatem do kolegi , nie zebym byl punkiem , ale posluchac to i owszem.

A dzis punk to raczej po pierwsze styl w modzie , promowany w kolorowych magazynach dla nastolatek.
Bioraz pod uwage fakt , ze niezyjacy Malcolm McLaren powoloal do zycia Sex Pistols , aby promowalo jego sklep z alternatywna odzieza - moze to powrot do korzeni zatem ...
Po drugie - dzis niestety punk to tez granie w stylu Good Charlotte , ktore MTV bez skrepowania pokazuje , co to ma z buntem tamych czasow wspolnego - nie pojmuje ...
Po trzecie - jak sie zdewaluowal punk niech swiadczy ten watek - czlowiek pyta zaciekawiony i punkwocow w Bochni - po czym sie okazuje ze jest skinheadem ,ale apolitycznym i "polewa" z lysych nazistow , jak rozumie czujac braterstwo z punkowcami .... :?
Dziwnie zmienia sie swiat :>

Zoke
Bardzo towarzyski

3

Postprzez Zoke » niedziela, 1 sierpnia 2010, 12:50

RafalOg7uiOL. Filozofia buntu, styl życia i te sprawy. Mogę być entuzjastą"Disco Polo" i również będę dążył do autodestrukcji pijąc tanie Chateau po sklepem:). Pokaż mi punkowca "z dawnych lat".:) Albo [cenzura!]ą i moralizują na jakimś "Planette", czy Viasat", bawiąc się w businessmanów, albo ci, co wzięli sobie do serca tzw. zasady punkowskie, gniją od 30- tu lat po ziemią. Taka prawda. Słuchając danej muzyki, nie muszę się ubierać i obnosić jak śpiewający pajac w danej kapeli :|

RafalOg7uiOL
Częsty gość

Postprzez RafalOg7uiOL » niedziela, 1 sierpnia 2010, 13:17

Zoke napisał(a):. Pokaż mi punkowca "z dawnych lat".:) Albo [cenzura!]ą i moralizują na jakimś "Planette", czy Viasat", bawiąc się w businessmanów, albo ci, co wzięli sobie do serca tzw. zasady punkowskie, gniją od 30- tu lat po ziemią.

Przeciez od tego zaczelem , ze "to dzis zdewaulowana subkultura , ktora nie ma racji bytu w obecnych czasach" ;)

Zoke
Bardzo towarzyski

3

Postprzez Zoke » niedziela, 1 sierpnia 2010, 13:29

Taka prawda Panie RafalOg7uiOL. Ja jestem daleki od moralizowania, i rozwodzenia się nad nurtem muzycznym "pun rock", albo bez "rock", :D Nie, żebym "atakował" Twoją osobę moim poprzednim postem. Po prostu z uwagi na stan wskazujący, jestem "zbyt rozmowny" :mrgreen: :wink:

Zoke
Bardzo towarzyski

3

Postprzez Zoke » niedziela, 1 sierpnia 2010, 13:46

"valachi", osobiście mnie to *&^% interesuje, ale ile masz lat oraz skąd czerpiesz swą "wiedzę" i teoretyczne doświadczenie życiowe punkooi- u? Jak Ci oczy "odpoczną" od wertowania Google'i, to daj znać :| ( razie "W", to był tylko głupi żart ). W ogóle można Cię spotkać "na mieście?" :mrgreen:

Następna strona

Powrót do Muzyka, Kultura, Czas wolny